Tudatbúvár

Manipuláció leleplező

Avagy így manipulálunk mi

2017. július 31. - Képes Tamás

manipulacio.jpg

Olvasási idő: ~ 9perc

Amikor meghalljuk a „manipuláció” szót szerintem legtöbbünkben valamiféle negatív, rossz érzés generálódik. Pedig elvileg már felfogtuk Forrás felfedező utunk során, hogy ebben a világban minden kettős, avagy duális. Ezért aztán az sem lehet, hogy a manipuláció bizony csak rossz lehet. Valamiért mégis egyből emberi formát viselő aljas parazitákat vizionalizálunk, akik gonosz dolgokat művelnek mindenféle trükköket bevetve, hogy tömegeket vagy egyéneket manipuláljanak. De mi van, ha azt mondom, hogy MINDANNYIAN MANIPULÁTOROK VAGYUNK? Erről szeretnék most neked picit beszélni és elmondani, hogy mi jelenik meg Tudatom Tavában, amikor e kérdés kövét beledobom.

Először is szeretném megemlíteni magának a „manipuláció” szónak az általam vélt eredetét. Persze lehet, hogy csak én látom bele, de nem tudok elmenni a felismerés mellett szó nélkül, hogy talán köze lehet a 3. századi MANI nevet viselő író, prófétához, aki a Manicheizmus, avagy az érdek nélküli szeretet vallásának megalapítója volt. Nem szeretnék részletekbe belemenni, bárki utána kutathat (bár nagyon nehéz valamiért hiteles dokumentumokhoz jutni, kiindulásnak javaslom például ezt az oldalt: http://hungar.gportal.hu/gindex.php?pg=28641497).

A lényeg, hogy Mani egy olyan alakja a törtÉNelemnek, akit igyekeztek vallásával együtt kitörölni, jobban, mint bárki és bármi mást. Talán nem véletlenül. Mindössze negyed század alatt sikerült a buddhizmus és kereszténység, valamint  a zoroasztrizmus ötvözetének tekinthető vallásából több birodalomra is kiterjedve híveket szereznie, akiket természetesen mind a római birodalom, mind a többi környező birodalmak igyekeztek levadászni és kivégezni, ahogy történt ez Manival is. Talán az angol „money” szó is az ő emlékeit gyalázandó született. De ez ismét csak feltételezés részemről.

Mit is jelent valójában maga a manipuláció? Engedd meg, hogy leleplezzem, mert fontos, hogy ne csak a mumust lássuk meg benne, hanem egyszerre fogjuk fel duálisan és EGYségként is. Ez aztán segíthet bennünket az élet egyéb területén is megérteni dolgokat, ha tudunk a sorok mögött olvasni.

Az igazság az, hogy maga a manipuláció vélhetően egyidős az ember megjelenésével a Földön. Ugyanis valójában egy „mellékterméke” a Teremtésnek, avagy az ember istenadta működésének. Egészen pontosan annak, hogy a Tudat (a Szellem) és a Lélek az emberen keresztül éli meg a BENT és a KINT, avagy a Belső és a Külső világok „párbeszédét” vagy épp „harcát”. Magyarul, az ember, az elme a külső világban tapasztaltak, azaz a KÜLSŐ INGEREKRE reagál (ha engedi), mint ahogy teszi azt a Lélek és a Szellem is (csak sokkal „halkabban”). Tehát, amit a külvilágban megtapasztalunk, azt bizony legtöbbször BEVISSZÜK MAGUNKBA, lenyomat készül belőle a tudatalattinkban, ami aztán formál bennünket, és valóságunkat egyaránt. Pontosan ezért olyan fontos, hogy MIT ENGEDÜNK MAGUNKBA, miféle hitrendszereket, és MIT TEKINTÜNK VALÓSNAK!

Az, hogy ki miként reagál egy külső ingerre, természetesen attól függ, hogy mennyire tudatos, illetve mennyire van elméje teleprogramozva szülők, család, barátok, társadalom, iskolák, média, vallások, irányzatok, mozgalmak, filozófiák, és guruk által. Mindenesetre, szerintem jól látszik, hogy valójában minden manipuláció a mai világunkban, hiszen még egy az orrunk előtt elzúgó szúnyog is külső inger, ami bizony befolyásolhat bennünket, azaz manipulálhatja pillanatnyi hangulatunkat, HANGOLÁSUNKAT. És pontosan ez a lényege az egésznek.

Ebből az is következik, hogy MINDEN EMBER „MANIPULÁLJA” A MÁSIKAT. Jó, tudom, a manipulációt egyfajta TUDATOS tevékenységnek fogjuk fel, és inkább azt mondanánk, hogy „BEFOLYÁSOLJA”, hiszen arról nem lehet eldönteni, hogy akkor most szándékos vagy sem. De mégis mennyire gyakran előfordul velünk, hogy úgymond szándékosan befolyásolni próbáljuk az embereket a környezetünkben. „Na, léci, gyere már el velem moziba”, „Ha nem eszed meg a levest, nem kapsz másodikat”, „Adj egy esélyt és nem bánod meg” és még sorolhatnám. Reklámokról, MARketingről hallottál már? Ezek talán nem manipulációk? Gyakorlatilag elmondhatom, hogy a manipuláció az ember egyik leggyakoribb tevékenysége, amit talán csak a légzés előz meg.

Viszont szeretnék egy lényegi különbséget felmutatni. Ugyanis megkülönböztetek kétféle manipulációt, amit szimbolikusan így tudnék legjobban leírni:

MANIpuLÁTÓr kontra MONEYpullLATOR

  1. MANIpuLÁTÓr: az a lélek, aki MANIhoz hasonlóan, prófétikus megLÁTÁSokkal rendelkezik, azaz Forrásának sugallatai alapján nyilatkoztat ki. De, hogy ne hangozzon ennyire fennkölten és elszálltan, azt is mondhatnám, hogy egy olyan lélek, aki önMAGját kutatva, újra felfedezve, megLÁT olyan összefüggéseket a Teremtésben, a megnyilvánult földi valóságban, melyeket közzé tesz a KÖZÖS JÓ ÉRDEKÉBEN, azaz segítség gyanánt.

     

  2. MONEYpullLATOR: ehhez talán nem is kell magyarázat. Mindenesetre, egy olyan lelket takar, aki akár pénzért eladva lelkét vagy tudatlanul és pénz nélkül is, de RAVASZSÁGGAL, AL(világi)JASSÁGGAL, másoknak KÁRT OKOZVA (lator) egy olyan istent és hatalmat szolgál ki, melynek legfőbb célja a tömegek aljas szándékú manipulálása. Nem véletlen tettem bele a „pull” azaz „húz” angol szót sem a kifejezésbe, hiszen itt nyilván arról a befolyásolásról is szó van, hogy az embereket a pénz által generált örvénybe húzzák bele, a hitelekbe, a pénzhez való kötődésbe, és így tovább.

tuz3.jpg

Míg a MANIpuLÁTÓr legfőbb célja, hogy lehető legtisztább önkifejezése által önmagának és másoknak is segítsen tisztábban látni, eltájékozódni a világban, vagy hogy legalább elgondolkodtasson, azaz lámpást tartson mások számára, hogy LÁTNI tanítson elsősorban és ne azon legyen a hangsúly, hogy ő maga mit lát (bár ha EGY a forrás, akkor bizony egy ponton mindenkinek ugyanazt kell elvileg felismerni és tapasztalni, viszont mind mások vagyunk, ezért mégis különféleképp interpretálhatjuk ugyanazt a dolgot saját tisztaságunktól függően). Igyekszik RÁvezetni az embereket a MAGuk Forrásából merített tudásra való EMLÉKEZÉSRE, és NEM MEGvezetni őket.

cerna3.jpg

A MONEYpullLATOR viszont ennek gyökeres ellenkezője természetesen. Az ő tudatos vagy épp tudattalan (háttérből befolyásolt, manipulált) manipulációjának a lényege, hogy MEGTÉVESSZEN másokat, azaz MEGVEZESSEN embereket EGY bizonyos aljas cél érdekében. Szándéka egyértelmű, bár a tömegek számára mégsem. Hiszen akkor nem létezhetne ma talán egyetlen kormány vagy párt sem, nem lenne hadsereg, média, bank, és a többi a jelenlegi formájában.

Igen, mindenki manipulál, aki ír vagy bármilyen más módon kifejezi önmagát; blogok, könyvek, előadások, tanfolyamok által, mint ahogy én jómagam is teszem. A kérdés csupán az, hogy ki milyen szándékkal teszi ezt, és hogy a manipuláció másik oldalán, a fogadó lélek mennyire engedi be MAGjába a kapott információt és milyen mértékben engedi HANGOLATÁT, gondolkodásmódját, véleményét, hitét megváltoztatni.

Bízom benne, hogy sikerült ezúttal is elgondolkodtatnom egy cseppet, még ha nem is éppen a Teremtés legmélyebb bugyraiból érkező sugallatokat is tártam ma eléd.

Szeretettel,

Képes Tamás (Inspirátor)

A bejegyzés trackback címe:

https://tudatbuvar.blog.hu/api/trackback/id/tr6112702849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása