Tudatbúvár

A gabalyodás titka

Avagy hogyan kuszálódnak össze dolgaink

2017. szeptember 22. - Képes Tamás

gabalyodas.jpg

Olvasási idő: ~ 9 perc

Ránézésre, a címből ítélve, még azt is gondolhatnád, hogy ez valami teljesen lényegtelen téma. „Ki a francot érdekel ez?” – kérdezhetnéd magadban. Igen, ha nem ismernél már jól. Mert ha az elmúlt 5 évben közzétett elméleteimet, gondolataimat, felismeréseimet vennéd alapul, akkor biztos lennél most is abban, hogy kizárólag olyan témákat érintek, melyek emberi létünk, és általában az ÉLet, a Teremtés talán legégetőbb kérdései. Legalábbis én mindenképp így vélem és élem meg. Hogy mi a gabalyodás titka és miért lehet ez lényeges a mi mindennapi életünkben? Mire posztom végére érsz, bízom benne, hogy teljesen tiszta lesz és kellően gondolatébresztő.

Leszögezném még itt az elején, hogy meg sem próbálom teljességében érinteni ezt a témát, hanem inkább megkarcolgatom a felületét, hogy legyen min gondolKÓDnod és legyen mit felismerni magadtól is. Mondhatni, kinyitok most egy nagyon izgalmas ajtót, amin neked kell bemenni és felfedezni, hogy mi van mögötte. De azért egy kis ízelítőt is adok, ne aggódj. Úgy érzem, amit most itt le fogok írni, minimum megdöbbentő lesz számodra, holott ismételten nagyon egyszerű dologról van szó, sőt, talán a Teremtés legalapabb mechanizmusairól. Mégis kevesen ismerik fel ennek jelentőségét.

Először is elmondanám, hogy miért is ez a mai témám. Számtalanszor megfogalmazódott már ez bennem az elmúlt évek során, de soha nem érett be valahogy arra, hogy poszt szülessen belőle... a mai napig. Reggel viszont, amikor benyúltam a laptop táskámba a mobilom fülhallgatójáért, nos, gondolhatod... teljesen összegabalyodva találtam. Igen, ez a szimpla jelenet adta az ötletet. De nehogy azt hidd, hogy most kábelgabalyodászati tudományos előadást fogok tartani. Áh, dehogy! Ettől sokkal fontosabb, amit ki szeretnék ebből hozni.

Bizonyára mindenki tapasztalta már, mennyire dühítő, amikor akár a fülhallgató kábele, akár bármilyen más kábelek, madzagok összegabalyodnak. De csak nagyon kevesen gondolkodtak el azon szerintem, hogy ez vajon miért is történik, vagy hogyan lehetséges. Hiszen legtöbbször talán még emlékszünk is, hogy RENDben volt a kábel, amikor letettük valahova. Aztán amikor újra elővesszük, mit ad isten, össze-vissza van kuszálódva. Hm... kuszálódik... kúszik... mi is? A kígyó bizony. Mit is csinál még a kígyó? TEKEREDIK! Ugye? (Már megint az a fránya kígyó... úgy látszik nem szabadulunk tőle egykönnyen.)

gabalyodas6.jpg

Na, de mégis, mitől tekeredik meg bármi is, hogy aztán teljesen kusza legyen? Azt mondanám erre, hogy ennek van fizikai és energetikai oldala is (mint mindennek a világon). Ha megfigyeled, a vékony és hosszú dolgok sokkal hajlamosabbak a tekeredésre, gabalyodásra. Azt is mondhatnám, hogy minél vékonyabb és hosszabb egy tárgy, annál inkább ki van téve annak, hogy összegabalyodjon... MAGÁTÓL. Persze meg lehet magyarázni nyilván ezt fizikai jelenségként, hogy egy vezeték egyik oldala valamiért rugalmasabb, mint a másik és ez kényszeríti bele a tekeredésbe, spirális mozgásba, ami aztán egy ponton teljes káosszá alakul és kész is a gabalyodott vezeték. Megmondom őszintén, engem nem érdekel ez a szintje a dolgoknak. Ott vannak arra a korlátolt, megtéveszetett tudósok, fizikusok, akik, ha jól láttam, úgy 2013 körül már elő is tudtak állni egy elmélettel, hogy hogyan is gabalyodnak a vezetékek... persze a valódi okát, a miértet, nyilván ők sem tudták megmagyarázni, csak, hogy „hajlamosak” erre a vezetékek és hogy ezt milyen formában, mintázatban teszik.

Úgy vélem, ettől sokkal fontosabb a gabalyodás mögöttes energetikája, hiszen ami fizikai síkon megnyilvánul, annak LENNIE KELL EGY ENERGETIKAI MINTJÁNAK. Vagy csak szerintem kell, hogy legyen egy idea, egy gondolat, egy tÖrvény, azaz energetikai/tudati mechanizmus amögött, ami anyagi formát ölthet? Nem hinném.  

Úgy gondolom, hogy a Teremtés legmélyére kell ehhez nyúlnom, hogy értelmet kapjon, amit mondani szeretnék. Forrásom sugallatait értelmezve a következőre bukkantam. A tér megnyilvánulása talán a kulcsa ennek az egész jelenségnek. Azaz, egészen pontosan, a Teremtés legalapabb erői, mozgató rugói, és azok kiinduló pontja, a három tengely, más néven az X, Y és a Z. Persze attól még, hogy a 3 dimenziós kiterjedés, a tér alapját képezik ezek a tengelyek, síkok, az nem azt jelenti, hogy ezek statikusak, mint ahogy azt egy ábrán látjuk.

gabalyodas2.jpg

Gondolj csak bele, ha vízben kilősz egy lövedéket mi történik? Mert szerintem spirális örvényt hagy maga után. Miért? Most hagyjuk azt figyelmen kívül, hogy a hosszanti tengelye mentén forog, mert ha csak simán előre mozogna, akkor is örvény keletkezne szerintem, mint például amikor egy kavicsot a vízbe dobunk. Mert az egyenes irányú elmozdulás ezt okozza minden közegben (nyilván attól függően észlelhető ez a spirál, hogy milyen sűrű ez a közeg). Tehát, amikor az Origó pont kiterjed, azaz egyenes irányú mozgást végez a három tengely mentén, ebből következőleg, minden tengelyt egy spirális energia hatja át. De honnan eredhet ez mégis?

gabalyodas3.gif

Ne feledkezzünk meg arról, hogy az atomok magját elvileg ugye egy elektron „felhő” veszi körbe. Ráadásul ez meg is zavarta a tudósokat mindig, mert nem egy szilárd burokról van szó, sőt, olykor egyetlen elektron is képes egy ilyen felhőt létrehozni (Hidrogén), és nem tudják megállapítani a helyét, mert olyan, mintha MINDENÜTT LENNE EGYSZERRE a gömb felületen. Ez vajon hogyan lehetséges?  Szerintem úgy, hogy mind három tengely mentén (hosszirányú, oldalirányú és vertikális) forgó mozgást végez hiper sebességgel. Na, akkor álljunk meg egy pillanatra.

gabalyodas7.jpg

Nem lehet, hogy ha az Origó pontot egy atomnak vesszük, mint a fizikai létezés, megnyilvánulás egy alapkövét, EGYségét (most ne menjünk bele subkvarki szintekbe), és megállapítjuk, hogy annak létét e három tengely forgása határozza meg, azaz maga ez a háromtengelyű forgás HATÁRozza meg, HATÁRolja el a minden más létezőtől, akkor ha minden irányba melléhelyezek egy-egy atomot, azok egy olyan új EGYséget fognak alkotni, amelyre már halmozottan hatnak ezek az egyenként is forgó energiák, ráadással ki is hatnak egymásra, befolyásolják egymást? Érdekességként azért itt van még egy kép, bár számomra egyelőre azért nem bizonyított, hogy létezik egyáltalán a világűr, a csillagok, bolygók, meg miegymás, illetve, hogy ezek pontosan azok-e, amiknek hisszük őket, azért mégis elgondolkodtató ez az összehasonlítás:

solar_hidrogen.jpg

Na, jó, ezen a ponton azt gondolhatod, hogy „Ez mind szép és jó, de mi a csuda köze van ennek az én életemhez?” A válaszom erre:

MINDEN!

Ugyanis ezek az erők, amiket itt most próbáltam nagyon alapmódon bemutatni, a létezésünk MINDEN szintjén jelen vannak és befolyásolják azt. Beleértve a tudatunkat, gondolkodásunkat és emiatt bizony a VALÓSÁGUNKAT is. Hogyan?

Nézd, ha a vezetékek esetén megállapíthatjuk, hogy minél vékonyabb és minél hosszabb, annál inkább hajlamos tekeredni, gabalyodni, akkor ez a mi életünkben, valóságunkban azt jelenti, hogy MINÉL INKÁBB TÖBB IDŐT HAGYOK VALAMI ELVÉGZÉSÉRE, MEGTERVEZÉSÉRE, MEGVALÓSÍTÁSÁRA, ANNÁL INKÁBB ESÉLYES, HOGY EZEK A GABALYODÁST ELŐIDÉZŐ ERŐK HASSANAK ARRA. És mi lesz ebből?

HÁT GUBANC!

Nem véletlen tanácsolják sokan, hogy ne várj valamivel, hanem vágj bele! Minél inkább halogatsz valamit, annál inkább befolyásolni fogják a kimenetelét és lefolyását ezek a „titokzatos” háttér energiák, erők. (A halogatásról ide kattintva olvashatsz bővebben!) Vagy nem vetted talán még észre, hogy sokszor a legspontánabb ötleteid valósulnak meg leginkább? Hát nem azért talán, mert nincs ideje ezeknek az (és egyéb befolyásoló) erőknek hathatósan fellépni, mivel még a kiindulási ponthoz (Origó) közeli állapotban LÉPTÉL, MERtél és ezért NYERTÉL is?

Annyira egyszerű ez is, mint az egyszer egy. Nem? Miért hisszük azt, hogy amit nem látunk, az nincs is? Hát nem egyértelmű talán ezen tekeredő, gabalyodó, kuszálódó energiák háttérmunkája? Hiszen még a vezetékek is mutatják fizikailag számunkra, hogy valami van ott, amit nem látunk, de gabalyít. Hát akkor hogyan ne lenne ugyanez az energia hatással a tudatunkra, elménkre, ÉLETÜNKRE, VALÓSÁGUNKRA? Kívánom, hogy felrázó és friss gondolatok szülessenek számodra fenti gondolatfolyamom nyomán. Persze mindenki azt kapja ettől a poszttól is, amire épp kész van. De legyen úgy, ahogy neked a legjobb!

Szeretettel,

Képes Tamás (Inspirátor)

A bejegyzés trackback címe:

https://tudatbuvar.blog.hu/api/trackback/id/tr512884968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása