Tudatbúvár

Világom tükre, Tükröm világa

Avagy hogyan érdemes a Világtükörbe nézni

2017. március 08. - Képes Tamás

tukor3.jpg

Olvasási idő: ~ 11perc

Mennyiszer halljuk ma már, hogy mi minden a tükörképünk? Hogy az emberek, akikkel kapcsolatba lépünk, szeretteink is mind bennünket, belső világunkat, hangoltságunkat, korlátainkat tükrözik vissza. Olyan, mintha ez az egész világ egy óriási, egymásba ágyazott tükrök halmaza lenne. Persze ez is el van kissé ferdítve véleményem szerint, amiről már írtam egyébként, de fogok is még. Ezúttal viszont a Világtükörről szeretnék picit elmerengeni, és megosztani veled felmerülő gondolataimat, hátha számodra is mondanak valamit, és segítenek a valóságod navigálásában, sikeres megváltoztatásában. Ha készen állsz te is, vágjunk bele! Tükröm, tükröm...

Hányszor hallottuk már azt is, hogy "amit adsz, azt kapod" vagy "ki mint vet, úgy arat". Ezek a mondások valójában a tükör elvet, azaz a Világtükröt írják le szépen, ugyanis pontosan ez a helyzet, hiába vagyunk néhányan, akik azt mondanák, hogy "ez baromság, mert én mindig is adtam és aligha kaptam vissza abból". Mert elfeledkezünk arról az apróságról, hogy bármennyire is egyszerű a tükör alaptörvénye, mint azt az előző két mondás is tökéletesen... tükrözi..., nos, azért itt bizony bonyolult összefüggések is megbújnak ám a háttérben, melyek aztán akarva-akaratlan befolyásolják, kiszínezik a végső visszatükröződést.

Például, hiába érzed azt, hogy te mennyit segítesz másokon, mennyit adtál már életed során, és erre azt gondolod, hogy arányában sehol sincs az, amit visszakaptál, és nem lett jobb az életed ettől az "önzetlenségtől", mert lehet, hogy te mondjuk azért akarsz adni másoknak, mert úgy látod, hogy a világ egy szörnyű és gonosz hely, ami csak elvesz az emberektől, kiszipolyozza őket a végletekig és ezért szerencsétlen sorsúak lesznek sokan, akiket persze segíteni kell. Érted már? Gyakorlatilag leblokkolod az energiák visszaáramlását hozzád, mert a világról ilyen a képed, azaz ilyen a világhoz való hozzáállásod.

tukor6.jpg

De ha elfogadjuk, felismerjük, hogy a külső világ és benne minden létező valójában tényleg a TE belső világod tükröződése (a TE szemszögedből rátekintve!), akkor vajon előnyös-e számodra, ha bármi, ami ebben a tükörképben, azaz a KÉPMÁSodban megjelenik, azt te kritizálod, elítéled, megveted, gyűlölöd, kételkedsz benne, haragot és dühöt táplálsz iránta, félsz tőle, és a többi; szerintem nem kell folytatnom a listát, mert tudod te azt már jól.

Értem én, persze, hogy gondolhatod úgy, hogy ez megint valami "idióta new age-es spiri baromság", egy újabb KAPtár, egy újabb féligazság, hogy megmagyarázzuk a megmagyarázhatatlant. Nézd, én nem mondom, hogy így kell látnod a világot, mert ha odafigyelsz, megfigyelsz, értelmezel, akkor TE is pontosan ezt fogod látni és felismerni, amennyiben igaz. Egyébként pedig az egyik legfontosabb kulcs, amiről még fogok a jövőben bővebben is írni:

A VILÁG AZ ÉS OLYAN, AMILYENNEK KÉPZELJÜK ÉS LÁT(NI AKAR)JUK!

tukor5.jpg

Kérdezd meg hát, hogy a Föld akkor most tényleg lapos-e vagy netán gömbölyű? Erre azt tudom mondani, hogy MINDKETTŐ és EGYIK SE. "Na, de ez lehetetlen, kell lennie valami fizikai formájának", mondhatnád hirtelen. Erre meg azt mondanám, hogy OLYAN FORMÁT ÖLT, AMILYET TE TULAJDONÍTASZ NEKI!

Ugyanis, amint te arra a hitre hangolsz, hogy a Föld márpedig lapos, a Világtükör számodra, a TE életfilmedben, a TE valóságodban EZT A HITEDET, HOZZÁÁLLÁSODAT FOGJA PONTOSAN VISSZATÜKRÖZNI! Elnézést, ha pár mondattal elintéztem egy több ezer éves vitát és kérdést, de hát ez van, ha az ember picit is a színfalak mögé kukkant, na.

Ettől még lehet persze érdekes a lapos föld téma, és valóban sokkal több értelmét látja az ember, mint annak, hogy a Föld egy gömb, ami nagy sebességgel kering a Nap körül és ez az egész Naprendszer meg még nagyobb sebességgel kering a nagy űrben, miközben ha az ember az éjjeli égre pillant, mindig ugyanazt látja, soha, semmi változás, mintha valami fix égbolt pörögne a statikus Földi terepasztal felett egyenletes sebességgel. Igen, mindent meg lehet magyarázni és be lehet bizonyítani, és ezek ELLENKEZŐJÉT IS, pontosan a Világtükör és a valóság tükröző mivolta miatt! (De erről majd bővebben is, hogy helyre tegyük ezt a vitát, azaz, hogy mi is valójában a "gond" mind a "gömbös", mind a "lapos" hívők esetében!)

egbolt.jpg

Igazából nem áll szándékomban mélyen belemenni ebbe a témába, csupán szeretném eléd tárni, hogy én miféle hozzáállást látok érdemesnek, mit javasolnék meggondolásra és alkalmazásra, hogy életfilmünket a lehető legjobb irányba tereljük. Aztán mindenki eldöntheti magának, hogy mit hisz. De csak óvatosan, mert AZT FOGJA MEGTAPASZTALNI IS A VILÁGÁBAN!

Talán érdemes lenne átgondolni, hogy miféle tévképzeteink lehetnek a világról, életfilmünk szereplőiről, statisztáiról, mert ahelyett, hogy ellenségeket, gyűlöletes szereplőket generáltatunk belőlük a Világtükör mechanizmusa által, esetleg az ellenkezőjét is tehetnénk, hogy a világ szó szerint bennünket szolgáljon. És ehhez még csak az sem kell, hogy benne minden lélek Buddha legyen, hanem a jelenlegi "felhozatallal" dolgozva. Tényleg lehetséges lenne ez? Szerintem nagyon is.

És tudod, mit? Mindez csupán HOZZÁÁLLÁS kérdése, azaz, hogy TE HOGYAN ÁLLSZ A VILÁGHOZ ÉS ANNAK MEGNYILVÁNÍTÓIHOZ, SZEREPLŐIHEZ!

tukor7.jpg

Természetesen NEM arról beszélek, hogy TE egy emberként majd meg tudod az egész világot változtatni, ha helyesen állsz hozzá. Bízom benne, hogy egyértelmű, hogy a TE SAJÁT világodról, a TE SAJÁT EGYEDI tapasztalásodról beszélek, a valóságodról, amit te személyesen és közvetlenül élsz meg a TE magad életfilmjében! Ugyanis EZ AZ, aminek TE az Ura és Teremtője lehetsz, ha kezedbe veszed az irányítást. Ettől még persze nyilván valamilyen hatással és befolyással leszel környezetedre, és ezáltal valamilyen szinten a kollektív filmre, valóságra is. De a globális változásokhoz nyilván az kell, hogy elérje a kritikus tömeget azon egyének száma, akik ugyanazon gondolatot, hozzáállást éltetik.

Igen, most mondhatnád, hogy "de hát ott az a rengeteg erőszak, értelmetlen gyilkolászás a világban, az istentelen megtévesztések, hazugságok, hát hogy lenne már ez az én tükröm, mikor én a békességet, igazságot és a szeretetet éltetem". Nézd, akkor megkérdezlek: a te saját környezetedben, közvetlen világodban, családodban, mennyire van jelen ez a szörnyűséges kép? Ha még nincs semmilyen formában jelen, akkor szerintem ne is akard, hogy a saját valóságod is elkezdje ezt a pusztító képet tükrözni. Ha pedig ér igazságtalanság személyesen is, akkor állj másképp hozzá, hogy az is másképp csapódhasson le a valóságodban aztán, ne pedig, ahogy jelen korlátozásaid megítélik a lehetséges kimenetel forgatókönyvét.

Más szóval, mint azt az előző posztomban, a "Globális Szivacs" szindrómában is említettem, mindenkinek a saját portáján kéne söpörni, és így mindenkinek jobb lenne. És pontosan ezért. Ami valakivel a világ egy másik pontján történik, az NEM a TE egyéned tükörképe, hiszen akkor VELED TÖRTÉNNE. Miért tennéd magadévá, ami NEM A TIÉD? Ha figyelsz rá, gondolatokat és érzelmeket fűzöl hozzá, akkor bizony fokozatosan és egyre biztosabban BEVISZED SAJÁT VILÁGODBA!

És megint elmondom, hogy NEM közömbösnek kell lenni és érzéketlennek, vaknak a világ problémáira (hiszen tanulhatsz, okulhatsz is belőlük), viszont óvatosan és tudatosan kell bánni gondolatainkkal, érzelmeinkkel, ha szeretnénk javunkat szolgálóan befolyásolni tudni valóságunkat, avagy a Világtükör bennünket tükröző szegmensét.

Egyfajta pozitív megerősítésként, most akkor szavakba öntöm, hogy miként lenne érdemes hát a világra tekintenünk, a világhoz állnunk, hogy az számunkra a lehető legjobbat adhassa, tükrözhesse.

"Szeretem és élvezem világomat, ami minden élethelyzetben, életem minden pillanatában engem szolgál, a segítségemre van, anélkül, hogy kérnem kéne. Szeretem és elfogadom világom minden élőlényét, szereplőjét, akik azért vannak jelen életfilmemben, hogy segítsenek utamon akár csodával határos és váratlan módon is, melyekre én nem is számíthatnék. Akkor is a legfőbb javamat szolgálja a világom, amikor az a jelen látszatában ellentétes irányt mutat szándékomhoz képest, ezért a Világtükör minden tükröződésére kizárólag pozitívan tekintek, aminek előbb-utóbb meglesz a számomra is pozitív és látható eredménye. Minden azért van és azért jelenik meg világomban, hogy céljaimat elérhessem. Minden lehetséges, hiszen a tükröm ENGEM és belső HANGOLTSÁGOMAT tükrözi, ami kizárólag TŐLEM függ és ezért végtelen potenciált rejt. Engedem, hogy a világ magától változzon és számomra a lehető legjobbat tükrözze vissza."

Ez nyilván nem valami végleges vagy végső és feltétel nélkül követendő megerősítés vagy hozzáállás leírás, csupán egy példa akart lenni. De bízom benne, hogy ha ezt a hozzáállást magadévá tudod tenni, és mindennap akár erre magadat emlékeztetni, akkor valódi csodákat fogsz megélni életedben, hiszen a Világtükör hirtelen olyan valóságot kezd majd visszatükrözni számodra, ami a világhoz és szereplőihez beállított új viszonyodnak felel meg.

Mondok még valamit. Mi lenne, ha mindeközben TE IS olyan szereplője kívánnál lenni mások életfilmjének, ami hozzájárulna az Ő sikereikhez, boldogságukhoz, javukhoz?

Ismét el kell mondjam viszont, hogy senki ne gondolja, hogy majd csettintésre minden megváltozik az életében, még ha ez bizonyos helyzetekben így is lehet, és számtalan ilyet tapasztaltam már a lehető legveszélyesebbnek tűnő helyzetekben is. Légy türelmes, és tudd, hogy minden érted van és történik, még ha a látszat egy ideig mást is mutathat.

Ne dőlj be az illúzióknak, mirázsoknak, ez a valóság hangolásának egyik legalapvetőbb szabálya! Tudd, hogy a világ a TE HITEDET TÜKRÖZI, tehát tarts ki hűen hited mellett a látszat ellenére is! Ez talán sokaknak a legnehezebb és rengeteg próbálkozás ezen a ponton vérzik el egyébként.

vilag.jpg

Ennek az egésznek a lényege ugye az, hogy NEM A TÜKRÖT HIBÁZTATOD és a TÜKRÖZŐDÉST próbálod hasztalanul megerőszakolni és képedre formálni, mert nem tetszik, amit a Világtükörben látsz. Hanem épp ellenkezőleg:

ELFOGADOD A VILÁGTÜKRÖT ANNAK, AMI AZ VALÓJÁBAN, ÉS A KÉP(ED)ET HANGOLOD, HOGY A TÜKRÖZŐDÉS AZ ÁLTALAD KÍVÁNT LEGYEN!

Persze ezzel a témával ismét egy könyvet, ha nem többet lehetne megtelíteni, ezért nem is állt most tényleg szándékomban, hogy ennél mélyebb és teljesebb képet adjak erről. De hiszem, hogy ezek a fenti kulcsok valóban elhozhatják a csodákkal határos (minőségi) változásokat életedben, valóságodban, amennyiben engeded, hogy úgy legyen. Kívánok ehhez sok szerencsét, kitartást, és kellő tüzet, hogy teremtési vágyad szüntelen ünnepléssé transzformálhassa fizikai létedet.

Szívből jövő szeretettel,

Képes Tamás (Inspirátor)

A bejegyzés trackback címe:

https://tudatbuvar.blog.hu/api/trackback/id/tr7512321581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása