Tudatbúvár

Így szabadulj a nehéz emberektől

Avagy hogyan segíthetsz magadon, hogy az isten is megsegítsen

2017. február 14. - Képes Tamás

vita

Olvasási idő: ~ 9perc

Kinek ne lenne problémás ember az életében? Pontosabban és helyesebben fogalmazva, kinek ne okoznának bizonyos emberek problémát az életükben? Mindannyiunknak ismerősek azok a helyzetek, amikor úgy érezzük, valaki (egy barát, egy kolléga, egy szomszéd, egy ismeretlen) "hátba szúr" bennünket, kötekedik velünk, ki nem állhat bennünket, ott tesz keresztbe nekünk, ahol csak tud, és még sorolhatnám a kellemetlen jeleneteket. De mi van, ha minderről MI TEHETÜNK? Mi van, ha nem mások "nehezek", "kötekedőek", "elviselhetetlenek" valójában, hanem a MI HOZZÁÁLLÁSUNK, feléjük irányított HANGOLTSÁGUNK mindezen szituációk alapja? Erről szeretném most veled megosztani gondolataimat, és hathatós megoldást nyújtani.

Kezdem ott, hogy a cím természetesen nem fedi szó szerint a valóságot, ugyanis nem kell senkitől "megszabadulnunk" és ezt vágynunk, hiszen majd az élet, a helyesen hangolt idővonal és a teremtő erők majd elvégzik a dolgukat, amennyiben helyesen járunk el. Biztos tapasztaltad már az elmúlt évek során, ha előtte esetleg nem is, hogy bizonyos emberek, életfilmed szereplői jönnek-mennek valóságod színpadán. Vannak, akik évekig, évtizedekig jelen voltak, aztán egyszercsak eltűnnek, mintha sose ismertétek volna egymást. Minden a rezonanciáról, energia kisugárzásról, azaz HANGOLTSÁGról szól természetesen, legalábbis jelen felfogásom és megértésem szerint.

Sokan nem értik még, hogy ez egy teljesen normális és természetes dolog, és ahelyett, hogy engednék, hogy folyjon az élet magától, erőteljesen ragaszkodnak személyekhez és nem értik, hogy miért szakadnak el a szálak, miért "nem olyan már, mint régen". Mert talán már NEM RÉGEN VAN, hanem ITT ÉS MOST, és a jelen rezgései (a sajátom, a másoké, a környezeté, a világé) mást diktálnak. Ennyi.

Ez persze nem azt jelenti, hogy nem lehet "visszacsinálni", de kérdés, hogy van-e értelme, vagy ez valami önös érdekű, egóból előtörő indíttatás netán? Ezt mindenkinek magának kell tudni eldönteni, mit sugall a szív, amikor a gondolatainkat az elme nem szennyezi a ragaszkodás démonától megdelejezetten.

Mi a helyzet vajon azokkal viszont, akiket nem tudunk valamiért elviselni? Persze mi magunknak nyilván nem fogjuk bevallani általában, hogy mi belőlünk fakad ez az ellenszenv, és hogy csakis mi tudunk ezen változtatni. Ráadásul, ami másban nem tetszik nekünk az bizony bennünk is ott van csak vakfolt számunkra.

Nos, elképzelhető, hogy valaki első találkozásra ellenszenvet vált ki belőlünk. Miért lehet ez? Nyilván egyrészt egyfajta kisugárzás jön a másik személyből, de vannak külső kiváltó okok is, mint például az öltözködése, testtartása, gesztikulációja, beszéde, és a többi. Magyarul, az ember azonnal ítéletet hoz, és ez szépen le is mentődik, egyfajta pecsétként, avagy forgatókönyvként egy-egy azonos vagy hasonló szituációra, vagy személlyel való találkozásra.

Viszont minél többet jön elő ez a script (szkript, azaz program vagy forgatókönyv) és minél többet engedjük magunkban irányítatlanul felmerülni ezeket az ellenérzéseket, annál erősebb lesz ez a program és az arra reagáló teremtő erők valóság manipulációi. Más szóval, egyre többször fogjuk magunkat olyan helyzetben találni, amikor az általunk nem kedvelt vagy "nehéz"-nek titulált személy keresztbe tesz nekünk, vagy számunkra bántóan nyilatkozik meg felénk és a többi. Aztán ez a végsőkig fajulhat, ha nem vigyázunk és nem kezeljük idejében. És mindezért bizony MI MAGUNK vagyunk a felelősek, mert engedtük, hogy ilyen kép és script alakuljon ki egy másik embertársunkkal szemben bennünk.

Így aztán a megoldás is adott, bár nem biztos, hogy mindenkinek egyértelmű azért. Engedd meg, hogy röviden elmondjam. Olyan ez az egész, mintha az életfilmedben átvennéd a forgatókönyvíró szerepét, és bizonyos statisztákra vagy egyéb szereplőkre te olyan jellemrajzot írnál, ami számodra kellemetlen jelenetek sorozatát teremtené meg. Amikor valakiről véleményt alkotsz, ítéletet hozol magadban, gyakorlatilag "elkönyveled", hogy "ez milyen szemét és fondorlatos", "állandóan beszól nekem", "ott ver át, ahol csak tud", "mindig hamisan mosolyog rám", "folyton kibeszél a hátam mögött", stb. Ezek mind bizony scriptként, programként, forgatókönyvként mentődnek le számodra... aztán ugye megy a csodálkozás, hogy XY így meg úgy viselkedik veled, a hideg is kiráz, ha beszélned kell vele.

Sokan még rá is segítenek ezen tudati programok elmélyítésére, avagy az életfilm ezen scriptjeit erősítik, és képesek gondolataikban is egy bizonyos "problémás" személyen vagy személyeken "kattogni". Munkából hazamenet, otthon a vacsora főzése közben, lefekvés után, aztán reggel már eleve gyomorgörccsel ébrednek, hogy újra szembe kell nézni az "ellenséggel". Hát ennek ideje véget vetni, ha az ember szeretne csöppet is tudatosabb és békésebb életet élni.

ÍRD ÁT AZ ÉLETFILMED IDEVONATKOZÓ FORGATÓKÖNYVÉT!

Magyarul, amennyiben problémát okoz neked életfilmed egy szereplője, statisztája, akkor nem kell mást tenned, mint MAGADBAN hangold át, írd át a rá vonatkozó beállításaidat, mintha új jellemzést, karakterisztikát írnál róla. Például, mi lenne, ha a folytonos ostorozás, gyűlölködés, ellenszenv erősítése helyett azt tennéd, hogy elképzeled a problémás embert boldognak. Ha ismered egy picit is, akkor talán azt is tudod, hogy mi okoz az illetőnek örömöt az életében, azonkívül persze, hogy téged "zaklat" és "neked tesz keresztbe". Kell, legyen valami, ami a másik léleknek vágya, ami mozgatja, ami meghatja, még ha nem is ezt fejezi ki feléd.

Vizualizáld, érezd át, ahogy ez a lélek például boldog a családjával, eljut a rég vágyott trópusi utazására, a tengerpartra, ahogy szeretettel játszik a kutyáival, macskáival. Ugyanakkor, azt is lejátszhatod magadban, hogy feléd (és mindenki mással is) nagyon kedvesnek mutatkozik, őszinte figyelemmel, és TE IS EKKÉPP TESZEL felé. Lehet, hogy ez először nem lesz könnyű, hiszen az elméd folyton beszólna, hogy "ez baromság, hiszen annyiszor rosszat tett már nekem, hogyan tudnék semlegesen vagy szeretettel rá gondolni".

Viszont minél hatékonyabban megcsinálod ezt a trükköt, annál inkább látni fogod életedben az olykor csodával határos változást. És ugye az elmének pont ez a mottója: "hiszem, ha látom". Hát LÁSS CSODÁT!

Ezt a hangolási trükköt nem egyszer alkalmaztam, és megosztottam már másokkal is, akik szó szerint mágikus változást tapasztaltak a számukra nehéz emberekkel, már akár másnap. Az is lehet, hogy a teremtő erők az idővonalakat úgy rendezik majd idővel (vagy akár instant módon), hogy teljesen kikerül az ilyen problémás ember a látóterünkből, mondjuk kirúgják a munkahelyről, elköltözik, felmond magától, vagy épp neked lesz új állásod, vagy valamiért nem is fogsz vele érintkezni a jövőben.

hangoltsag

De TUDD, hogy AHOGYAN VÉLEKEDSZ a másik lélekről, AMILYEN PROGRAMOK FUTNAK benned vele kapcsolatban, Ő AZOKAT MEGKAPJA ENERGETIKAILAG! Tehát, amikor feléd fordul, vagy rád gondol és megszólít, akkor benne OTT REZEG A TE IRÁNTA ÉRZETT ELLENSZENVED, MEGVETÉSED, VÉLEMÉNYED, ÉS A TÖBBI.

Akkor meg legyél TE a bölcsebb, és tudatosabb, és tanuld meg kontrollálni, hogy mit gondolsz és érzel a másikkal kapcsolatban! Főleg, ha megérted, és te is megtapasztalod, hogy ez MIND A TE HANGOLTSÁGODTÓL ÉS SCRIPTJEIDTŐL FÜGG. A mások viselkedésbeli hibája, kommunikációjának minősége, ítélkezése, cselekedete pedig egyébként SEM A TE DOLGOD!

A TE DOLGOD, A TE FELELŐSSÉGED AZ, HOGY TE HOGYAN REAGÁLSZ, MIFÉLE FORGATÓKÖNYVET MENTESZ LE MAGADBAN EGY-EGY ESETTEL VAGY SZEMÉLLYEL KAPCSOLATBAN.

Kívánom, hogy sikeresen megszabadulj most már saját korlátaidtól és scriptjeidtől, melyek többször hoztak már vélhetően kellemetlen helyzetbe. Továbbá kívánok neked sikeres transzformációs megéléseket, hogy lásd micsoda mágikus hatalom van a "kezedben". Jó hangolást kedves Tudatbúvár!

Szívből jövő szeretettel,

Képes Tamás (Inspirátor)

A bejegyzés trackback címe:

https://tudatbuvar.blog.hu/api/trackback/id/tr8012256116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása