Tudatbúvár

A hit a híd? (1. rész)

Avagy mitől működik valami vagy még sem

2017. május 23. - Képes Tamás

hit.jpg

Olvasási idő: ~ 11perc

Mielőtt „megijednél”, szólok, hogy semmiféle valláshoz meg istenképhez nem lesz köze mai mondandómnak. Ma reggel a szokásos citromos vizemet készítettem az iroda konyháján, és közben vágott belém villámszerűen a sugallat: Vajon tényleg működik ez nekem? És ha nem, akkor miért nem? Hiszen elvileg nagyon egészséges citromos vizet fogyasztani, ha jól tudom. Persze nem csak ezért iszom, de jól eső érzés azt hinni, hogy legalább valami vitamin és egészség formula is jut a SZERvezetemnek. Ettől a gondolattól aztán beindult a gépezet és áramlani kezdett tudatomba az információ. Ezeket a gondolatokat szeretném most eléd tárni, hátha mondanak neked is valamit és például magyarázatot adnak arra, hogy valami mitől működhet vagy mitől nem, illetve, hogy tényleg csupán elég a hit a híd létbe hívásához.

Továbbra sem hosszú elmélkedések, kutatások, olvasások gyümölcsét teszem a tálcádra, hanem azt, ami itt és most jön Forrásomból, MAGomból a témával kapcsolatban, ezért semmiképp se tekintsd egy végleges megfejtésnek, végső igazságnak, vagy bárminek igazából. Gondolatébresztő... talán ez a legjobb kifejezés erre. Hát ébredjenek benned is a gondolatok, hogy megtaláld önön belső igazságodat.

Régebben azt hittem, hogy elég a hit arra, hogy híd képződjön köztem és az akaratom tárgya között, amitől majd az szépen megvalósul. De mi van, ha a híd nem elég ehhez? Nos, nem állítom, hogy nincs olyan ember, akinek ez így működik, hiszen NEM VAGYUNK EGYFORMÁK. Viszont úgy látom, hogy semmiképp sem mindenkinek megy így, hiszen akkor nem ilyen világot és egyedi valóságot tapasztalnánk sokan. De akkor mi hiányozhat még a képletből? Ezt egyébként már évek óta „kutatom”, fejtegetem, hogy valóságunkat miként tudjuk kisebb-nagyobb mértékben befolyásolni, idővonalakat váltani és a többi. Számos írásom született már e témában, olykor csodával határos tapasztalásokat osztottam meg az Olvasóval. Ha egyenként nézem őket, mind igaznak és hatásosnak tűnik, hiszen megéltem ezek nagy részét. Viszont mégis nem lehet egyértelműan azt állítani, hogy ha ezt és ezt teszed, akkor az mindig, minden körülmények között működni fog. De miért nem?

Valahogy olyan ez, mint a gyógyszerek, és elnézést, hogy ilyen szörnyű példát hozok. De nyilván mindenki tapasztalta már életében, hogy ami valakinek csodás gyógyulást, javulást idézett elő (és lehet ez egyébként bármilyen alternatív, gyógynövény kúra, stb), az másoknak alig-alig, vagy esetleg egyáltalán nem használt. A mellékhatások terén ugyanez tapasztalható véleményem szerint, hiszen nem mindenki tapasztalja azt a félelmetesen hangzó listát, amit a gyógyszergyártók közölni mernek vagy arra kötelezettek.

Pedig elvileg mind ugyanolyan biológiai testtel rendelkezünk, nem? Mindnyájunknak ugyanazon szervei vannak és minden rendszer a testben ugyanazon funkciót tölti be. Talán nem ugyanúgy kéne elvileg működnie az embereknek? Na, pont ez az! Hát itt a bizonyíték, hogy bizony NEM ugyanúgy működünk, még ha mindnyájunkat is ugyanazon univerzális törvények is mozgatnak, hiszen minden embert MÁS „MINŐSÉGŰ”, fejlettségű Szellem és lélek lak be, avagy MÁS BEÁLLÍTOTTSÁGOKKAL születik és ezért másképp is programozódik élete során (elméje, tudatalattija).

Elvileg minden egyes embernek megvan a lehetősége, hogy egyéni legyen, amikor erre a világra jön. Viszont amint bedarál bennünket a rendszer, az iskolák, a média, a törvények, a tudósok, a kormányok, a vallások által, máris hasonulunk valamihez és zombulásunk eredményeként eltűnnek az egyedi jegyek, egyedi gondolkodásmód, világnézet, avagy maga az ember és a világ programunk az elménkben sablonossá válik.

Nem lehet, hogy ezért törhet ki például járvány? Mert ugye megint csak NEM minden embert érint az sem. Már pedig, ha léteznének ezek a járványt keltő vírusok fizikailag is, akkor nem az lenne logikus, hogy nem válogatnak és mindenkit megbetegítenek? És ha valaki immunis ezekre, az miért lehet? Csak nem a gondolkodás módja, és a világhoz való egyedi hozzáállása miatt? Tehát nem lehet, hogy valójában a vírust maguk az emberek teremtik magukba, és nem a levegőben repkednek ezek?

Viszont ha ez mind így van, ahogy itt igyekeztem „röviden” felvezetni, akkor nem logikus talán, hogy az egyedi valóságainkban sem feltétlenül minden ugyanúgy működik? Nem lehet, hogy ezért nem lesz mind a „10.000 pozitív emberből” valóban sikeres és gazdag vállalkozó, üzletember, aki elmegy egy motivációs előadásra, tréningre? (Nem állítom, hogy nem lesz változás sokaknál.) Ha minden igaz volna minden emberre általánosan, amit az elmúlt 20 évben spirituális guruk, önismereti előadók, motivációs trénerek előadtak, könyv formájában kiadtak, hát akkor kérem szépen itt minimum kánaánnak kéne lennie a Földön, és még hozzá se vettem a milliókat, akik agykontrolloznak, meditálnak és a többi.

Tudod kiknek van kánaán? Akik ezeket az állítólagos „tudásokat” átadják nagy körökben, tömegeknek. Na, nekik az van. És nem az irigység beszél belőlem, félre ne érts. Valamit ezek az emberek nagyon is jól csinálnak, és csak tanulhatunk tőlük e tekintetben... egy energiagyűjtő KAPtárt szolgálnak és pappá avanzsáltak, ennyi. Viszont mi van, ha csak az ő útjuk működik úgy, ahogy ecsetelik és még egy gyenge 10%-é talán. Számomra egy módszer akkor lenne „tuti”, ha a 100 hallgatóból egészen pontosan 100 tudja sikeresen alkalmazni az átadottakat. Igen, egy ideális szép új világban... valahol a jövőben.

Vagy akkor hirdessük úgy ezeket a módszereket, hogy csak annak „tuti” a módszer, akinek működik, de lehet, hogy neked pont nem fog valamiért, és erre az előadó se fogja feltétlen tudni a valós választ, hogy miért nem. Így inkább tartanám fairnek, ami itt megy... a néphülyítés zászlaja alatt, sok tucatnyi módszer, ilyen gyógyászat, olyan pránanadi, meg az isten tudja még mik. Mindig van valami új a Nap alatt, holott az ÉGVILÁGON SEMMI ÚJ NINCS A NAP ALATT. Hiszen mindenegyes módszer, legyen az gyógyítási vagy önfejlesztő, MIND AZ ŐSI UNIVERZÁLIS TUDÁSBÓL, A TEREMTÉS TUDÁSÁBÓL, MAG(v)unkból SZÁRMAZIK.

Hogy honnan tudom ezt? Nézd, mindenféle kérkedés nélkül, pusztán érdekességként megemlíteném a számomra is megdöbbentő felismerést, hogy az elmúlt években gyakorlatilag saját MAGom által, csupán belső Forrásom tudásával létesített kapcsolatomat felhasználva „újra kitaláltam” a pránanadit, a theta healinget, a Grabovoji elméleteket, az agykontrollt, a mátrix energetikát, a kvantum szinkronizációt, Vadim Zealand transzörfölését és még sorolhatnám. Mindezt „saját kútfőből”, mert ott belül tényleg minden elérhető, és nem azért mert valami Superman lennék. Pont ez a lényege egész blogomnak, hogy LÁSD, valójában TE SEM VAGY MÁS e tekintetben. Mindez a tudás azok számára, akik nem csak kíváncsiskodni akarnak, hanem elszántan szomjazzák a tudás mannáját, bizony egy az egyben elérhető. Hiszen azok a ma már világhírű emberek is UGYANAZT A FORRÁST használták a „saját”-jukként fémjelzett módszerek, technikák megalkotására.

És akkor rájön az ember, hogy nincsenek valójában csoda-guruk (hiszen alapjában véve ők is „csak” olyan emberek, mint te meg én), nincsenek módszerek (illetve végtelen módszer áll a rendelkezésünkre attól függően, milyen köntösbe öltöztetjük), hanem egy univerzális igazság van, amiből az egyes emberek saját szellemi fejlődési szintjüknek megfelelően letöltik az általuk hozzáférhető információt, elméjük szennyezettségi szintjének megfelelően torzítják azt, felépítenek köré egy sztorit, majd elnevezik valahogy. Aztán meg dollár milliókat kaszálnak vele évente, miközben az embereknek csupán egy parányi töredéke jut előrébb az életében ezeket használva. (Nyilván nem lehet azért általánosítani, mert létezhet olyan módszer, ami hatékonyabb a többinél, de ez megint csak függ attól, hogy ki az alkalmazója, továbbadója, és ki az alany.)

Azt is fontos azért megemlítenem, hogy csak azért, mert maga a theta healing „anyja”, Vianna Stibal egy kamu sztorival dobta piacra „módszerét”, nem azt jelenti, hogy maga a technika rossz, átverés vagy nem működik. El kell tudni határolódnunk személyétől, hiszen ő csupán az, aki „letöltötte” ezt a tudást. Mi van, ha nem tudta jól kezelni emberként, ami ezzel jár, és ez elvitte egy másik irányba? Mi van, ha nem is ő az egyetlen, aki ezt a tudást letöltötte és tudatosan vagy épp tudta nélkül használja? Ettől még maga a módszer származhat a mindentudás Forrásából, sőt. De ezt neked kell tudni érezni, felismerni, hogy egy módszer milyen szándékú és forrású. Nyilván van olyan előadó, guru, „mester”, akitől soha nem kéne tudás és hogy beavasson abba, meg mindenféle „angyalokat” és „segítőket” csatoljon rám. Ilyenek is vannak.

Hogy mivel tudjuk viszont a valóságunkba csábítani vágyunk tárgyát (gyógyulást, eseményt, személyt), ha már a hitünk hidat képezett? Engedd meg, hogy a folytatásban mondjam el ezzel kapcsolatos felismeréseimet, gondolataimat. Én már alig várom, hogy holnap legyen és megoszthassam veled.

A folytatás megtekintéséhez kattints ide!

Szeretettel,

Képes Tamás (Inspirátor)

A bejegyzés trackback címe:

https://tudatbuvar.blog.hu/api/trackback/id/tr4212533747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása