Tudatbúvár

Számki(ne)vetve 4. rész

Avagy a "KAPtár a KAPtárban" tipikus esete

2017. február 23. - Képes Tamás

Az előző részben való ELMErüléshez kattints ide!

Olvasási idő: ~ 11perc

Bevallom őszintén, magam sem gondoltam volna, hogy ennyit fogok a KAPtár témában itt a blogon írni, hiszen ezzel valóban könyveket lehetne megtömni, és nyilván szándékomban is van az, hogy készülő regényem részét képezzék ezek a gondolatok. Ettől függetlenül viszont olyan izgalmas és érdekes sugallatokat kapok, melyek felismerésekké avanzsálnak, miközben e téma jár-kel a tudatomban mostanában, hogy nem tudom magamban tartani. Sőt, mivel ilyenkor szabadjára engedem ujjaimat, aztán hadd folyjon át rajtam, ami jön, én magam is nagy izgalommal várom, hogy "mi jöhet még", bár már a buszon idefele az irodába zötykölődve is elindult a folyam; alig vártam, hogy végre billentyűzetet ragadhassak. Úgyhogy vágjunk is bele, ha te is kész vagy folytatni e mágikus utazást az elme börtönfalain túlra.

Érdekes kérdések merültek fel bennem a tegnapi poszt után, illetve annak hatására. Hiszen nem tudok figyelmen kívül hagyni néhány rendkívül fontos dolgot. Kezdve ott, hogy eléggé logikusnak tűnik, hogy a Teremtésben létezik a strukturálódás folyamata - bár folyamatról csak az idő lineáris illúziójában lehet beszélni -, azaz kell, legyen egy olyan erő, törvény, Szellem, ami az EGYesülést irányítja, valamint kell egy olyan erő is, mely Széth-bont, azaz megoszt. Elmondom picit bővebben, hogy érthetőbb legyen, mire is akarok kilyukadni.

Tegyünk ismét egy kis időutazást, mondjuk arra a pontra, amikor még nincs... pont... azaz megnyilvánulás, azaz csak a nagy semmi van, nincs ez az anyagba mártott univerzum, nincs élet, élővilág... mondom... a nagy semmi van csupán. Most azt hagyjuk, hogy mi van más univerzumokban, mert szerintem pont elég a miénkkel foglalkozni, ha nem éppen teljesen értelmetlen ez is, hiszen valójában ellenőrizhetetlen gondolatok, elméletek ezek. De mégis talán fontos, hogy olykor a számlák befizetése és az esti Dal döntő meg a Jóban rosszban között tudati fókuszunkat némileg magasabb tartományokba is helyezzük.

Tehát, mondom, nincs semmi, csupán a végtelen potenciált rejtő Tudati Mező, az ŰR, avagy az ÚR, ami mindent áthat, bár nincs ugye semmi jelenleg. Aztán jön egy gondolat... na jó, de honnan, és kinek, és ki teremtette azt a gondolatot ahhoz, hogy ez a valaki gondolhassa, és a Tudati Mező hogy került ide? Tegyük most ezeket is félre, és tegyük fel, hogy létezik egy olyan Tudatszint, egy megnyilvánuláson túli megfogalmazhatatlan és megnevezhetetlen "valami", amit Istennek lehetne talán címkézni, avagy a Teremtő Tudat. Mondjuk azt, hogy valami ember számára megmagyarázhatatlan indíttatástól feltüzelve megnyilvánulásra adja "fejét", hogy életet, formát adjon tükörképének.

Szándékának kiáradása a Tűz elemben valósul meg, melynek létrejötte azonnal létbe hívja a Víz elemet, mint a kiáradás ellenpólusát, avagy a beáradást, a magnetikus vonzást. E két elem kölcsönhatásából, és ezek egyensúlyát fenntartandó, megjelenik a Levegő elem. Majd, hogy az egész anyagi formát kaphasson, megteremtődik a Föld elem is. Mindezek persze az Éterből jönnek létre, mely minden OK forrása. Jelen felfogásom és tudásom értelmében, ez minden megnyilvánulás alapja, ez a 4 fő elem, avagy Szellem és ezek kölcsönhatása, különböző mértékű jelenléte.

elemek

Persze felmerül ugye a kérdés, legalábbis nekem mindenképp, hogy az Univerzumunk által megnyilvánuló Teremtő vajon az "Atyja"-e ezen Szellemeknek, vagy csupán URAlja őket. Magyarul, lehet, hogy "felhasználója" egy adott rendszernek és nem Ő maga a Tudati Mátrix megalkotója? Mint ahogy a programozó sem azonos a számítógéppel, de még csak a programnyelvvel sem, amin a programjait írja. Persze kellett, legyen valaki, aki "kitalálta" a számítógépet, magyarul letöltötte a kozmikus tárházból a sémát, az Univerzum analógia nyelvezete alapján, és megalkotta az anyagi formát, majd olyan programnyelveket talált ki, melyekkel programokat lehet írni, hogy a többi programozó kihasználhassa a számítógép potenciáljait.

Nem tudom, feltűnt-e a fenti ábrán, hogy miféle Teremtmény áll a 4 fő elem Uniójában. Igen, szerintem nem más, mint maga a Krisztus, avagy a Körosztós, hiszen Ő az a Legfőbb Szellem, a "Fiú", aki szó szerint az első szülött, az első KAPtár, mely a 4 elemet URalja (az ábra tökéletesen és szimbolikusan ezt ki is fejezi, hiszen a négyes KÖRosztás tetején áll). Véleményem szerint a Krisztus az első teremtett fő EGYség, mely minden élet alapjául szolgál a megnyilvánult Mindenségben és azon túl is az asztrális és mentális síkokon.

Mondhatnád, hogy "áh ez nem így van, hiszen a Fiú az Atya és Anya teremtménye". Igen, de mi van akkor, hogy ha ez a Krisztus valójában NEM az Atya és Anya Uniójából Teremtetett, hanem Ő valóban a Legfőbb Teremtő "szüleménye", mely nyilván se nem Atya, se nem Anya, hanem minden EGYben. Majd a Krisztus lesz az a létező, aki aztán ketté válik MAGában Atyára és Anyára? Elgondolkodtató? Bár tudom, hogy ettől nem lesz könnyebb a hitelt visszafizetni vagy a valóságodat számodra kedvező mederbe terelni, de mindennek eljő az ideje...

Hm... ezen a ponton azért el kell, mondjam, hogy eszem ágában sem volt ma erről írni, mármint nem gondoltam volna, hogy "ez jön", amikor leültem a 4. részt képernyőre vetni. Bízom benne, hogy mindnyájunknak építő és tudati világosító gondolatok fognak ebből sarjadni, és még lesz időm arról is írni, amit becéloztam az elején. De lássuk tovább, mi jön még.

Ha metafizikailag nézzük, nyilván elmondhatjuk, hogy az általunk Mindenségnek felfogott Univerzum Teremtője az első (gondolata) megnyilvánulása pillanatában egy KÖRként, avagy Gömbként írható le. Hiszen ha belegondolsz, azáltal, hogy a megnyilvánulatlan VALAMIvé lesz a SEMMI végtelenségéből, leválasztja magát, ELKERÍTI MAGját, azaz klauzúra (bezártság), MEMBRÁN jön létre, amiben aztán kikelhet a MAG. Az egész teremtés olyan, mintha egy MAGból (klauzúrából) kelne ki, ha belegondolunk. Az anyaméh is ennek a teremtési folyamatnak az analógiája például.

A mag egy EGYség, az EGészet MAGában rejtő misztikum. Gondolom az sem véletlen, hogy az angol nyelvben a "whole" (ejtsd: houl), magyarul "egész" szó az alapja a "holy" (ejtsd: houli), magyarul "SZENT"; tehát az ÉGész/Egész egy SZENT dolog. Ekképp a MAG is szent, hiszen EGYként tartalmazza az Egészet, azaz EGYben az összes megosztottságot, trilliónyi sejtek, atomok szaporulatát, és azok potenciálját.

szandekgomb

Igazából a MAG egy olyan program, mely a 4 alapelem közegébe ágyazva és a Tudati Mező potenciáljait kiaknázva egy teljes és EGÉSZ megnyilvánulássá növi ki MAGát az időben lelassított érzékelés számára; jó esetben ugye, és ha minden körülmény adott ehhez, ami sajnos a mai lezüllesztett és lepusztított világban igencsak kérdésessé vált. Tehát bizonyos létezési szintről vizsgálva, az EGY mag a 4 elem által megalapozott világban elkezd osztódni, hogy kiteljesedhessen. Ahhoz, hogy például egy fenyőmagból "érett" fenyőfa sarjadjon sok milliárd vagy trillió részre kell osztódnia (szaporodnia).

Viszont hiába ez a látszólagos osztódás a fizikai szinten, mégis a folyamatos EGYesülés is jelen kell, legyen a magasabb, láthatatlan világokban, hogy a Termés Egésszé érhessen. Hiszen hiába alkotja a növekvő megnyilvánulást tíz, egy millió, vagy akár egy trillió sejt/atom, azok mind egy EGYség részeként, egy SZERvezet részeként, avagy egy energia/tudati KAPtár szorgos híveként vannak jelen. Amennyiben mind teszi az "istenadta" dolgát, az EGYség fennmarad és szépen fejlődik.

És ez persze nem csupán a fákra, a növényvilágra, az állatvilágra, a kristályok birodalmára, vagy az emberre igaz, hanem MINDENRE a Teremtésben, még az ideákra, gondolatokra, eszmékre is, és így tovább.

1434830133480588

Nyilván egy-egy KAPtárban, illetve Tudati Gömbben, különféle szintű és mértékű strukturáltság jelenik meg, mely alskatulyákat, alKAPtárakat hoz létre magán belül, amennyiben ez létéhez szükséges (lásd a fenti képet). Például egy vállaltnál is elengedhetetlen, hogy különféle osztályok és alosztályok legyenek (könyvelés, titkárság, humán erőforrás, fejlesztési osztály, stb.) De ugyanígy az emberi testben is megvannak ugye a SZERveződések, SZERvek formájában, de ezek a szervek is mind egy nagyobb EGYség, Tudati Gömb, avagy KAPtár részeként teszik saját dolgukat, miközben nyilván egyben a felettes "SZERveket" is szolgálják megkérdőjelezés nélkül.

Mert mi történik, ha megkérdőjelezés merül fel?

Mondjuk egy máj sejted elkezdene lázadni, hogy "elegem van ebből a sok méregből meg abból, hogy nem tudom feldolgozni, inkább mást csinálok", szerinted mi történne előbb vagy utóbb a májad EGYségével? Mire vezet egy SZERvezetben az ilyen bomlasztó megnyilvánulás elterjedése? És honnan jön ez vajon a máj sejtnek, hogy így gondolkodjon? Netán BENNED vannak olyan tudati blokkok, vírusok, melyek miatt nem tudod a dühödet kimutatni, kifejezni, feldolgozni, és ezt magadban tartva esetleg olyan gondolkodási mintát erősítesz, ami szépen leíródik a sejtjeid szintjére és ÁTVESZIK A TE GONDOLKODÁSODAT? És ezt most nyilván nem vádaskodásként, ítélkezésként mondom, hiszen mindnyájan követünk el magunk ellen hasonló dolgokat tudatlanságunknak, tévhiteinknek, tudati programjainknak köszönhetően.

Tudod pont ezeken a dolgokon kontemplálva jutok el azokhoz a gondolatokhoz például, hogy létezhet-e az, hogy az EMBER legyen az egyetlen olyan létező, kifejezési forma, amelynek megadatott, hogy tényleg sokszínű és FÜGGETLEN legyen mindenféle magasabb SZERveződési struktúráktól?

Lehet, hogy egyszerre kéne tudnunk EGYénIsÉgként és egy felettes EGYsÉg rÉSZeként is létezni, megnyilvánulni, tapasztalni?

Most hagyom, hogy a fenti gondolatfolyam picit ülepedjen. Bár sajnálom, hogy mégsem jutottam oda, amiről elméből kitervelten szerettem volna igazából írni, de hát mit ad isten, ezt vonzotta most be a tudati fókuszom. Lehet, fontos volt most ezen kissé elvontabb tudati gömböket megbolygatni, hogy a folytatáshoz kellő alapul szolgáljanak az ebből fakadó további gondolatok.

Mivel még van néhány nagyon fontos mondanivalóm, felismerésem a témával kapcsolatban, melyek szerintem valóban nagy segítséget nyújthatnak életünk, valóságunk pozitív befolyásolásához, ismét azt kell mondjam zárásként, hogy FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!

Szívből áradó szeretettel,

Képes Tamás (Inspirátor)

A bejegyzés trackback címe:

https://tudatbuvar.blog.hu/api/trackback/id/tr4812284275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása