Tudatbúvár

Számki(ne)vetve 3. rész

Avagy az nevet, aki a végén... talpon marad

2017. február 22. - Képes Tamás

 

skatulya

Az előző részben való ELMErüléshez kattints ide!

Olvasási idő: ~ 11perc

Ha felkészültél a mai kis tudattágító gondolatfolyami hajókázásra, akkor csapjunk is a hullámok közé, és lássuk, mit rejt még a KAPtárak témája, avagy miként befolyásolják életünket és mi ebből hogyan tudunk profitálni ahelyett, hogy elvéreznénk, vagy energetikailag szétzilált zombiként kelljen életünket tengetni.

Akkor kezdjük is a KAPtár elméletet egy kis "történelemmel", csak hogy még inkább leessen, hogy mi is a KAPtár, avagy Kollektor Tudat, és hogy milyen szinten szövi át energetikailag és a fizikai síkon egyaránt földi életünket, valóságunkat. Mit gondolsz, hogyan neveztük régen a KAPtárakat? Na? Eláruljam?

S K A T U LY A!

skatulya3

Mi sem lehetne leíróbb és jellemzőbb a KAPtárak lényegére, mint a skatulya? Nézz csak rá a képre! Miről is szól a skatulya? Tudom, lehet, hogy hülyén vagy gyermetegen hangzik e kérdés, de mégis sokkal mélyebb, mint elsőre látszik.

A skatulyában GYUFÁK vannak, ugye. ("Azta betyárját, hát ez a Tamás egy mágus vagy nem is tudom mi, hogy ilyen megdöbbentő tudással rendelkezik", gondolhatnád, de csupán a józan paraszti ész beszél belőlem, nincs ebben semmi varázslat. :) ). Na, de, félretéve a TRÉfát, ez azért sokkal többet mond ám, bármily banálisan is hangzik.

Mit mond el egy gyufás skatulya nekünk metafizikailag, miféle elvet mutat be a napnál is világosabban?

Hát természetesen az UNIFORMizmus, ami az embernek elsőre eszébe jut. Mit is jelent ez? UNI, azaz EGY, FORM, azaz FORMA. Akkor most gyorsan olvassuk egybe: EGYFORMAság. A "hivatalos" megfogalmazásban így valahogy hangzik: "túlhajtott törekvés a különbségek eltüntetésére, az egyedi jellegzetességek felszámolására".

Akkor erről most beszélgessünk picit, bár a te szavaidat nem hallom, csupán elmédben cikáznak, tehát nem nevezhetnénk ezt itt valódi párbeszédnek, ezért inkább elmondom, mire is gondolok, aztán te majd eldöntöd, hogy rezegnek e benned is szavaim és milyen minőségben: igaz, vagy netán hamis.

Gyermekkorom óta figyeltem, figyelem az embereket, a viselkedésüket, gondolkodásmódjukat, és próbálom megfejteni, hogy mit miért tesznek és annak mi értelme van, illetve mi lehet a hátterében. Nyilván feltűnt hamar, hogy itt a földi valóság rendesen fel van osztva... na mikre... hát SKATULYÁKra. A legelső ilyen skatulya, amibe belekerülünk talán a nemiségünk. Elvileg és eredetileg ugye kisfiúként vagy kislányként születünk annak istenadta RENDje és módja szerint. Azt most hagyjuk, hogy mára mi lett ebből a rendből... is.

Aztán a skatulyázódás szépen folytatódik. Van, aki szemüveges lesz, van, aki ügyes lesz, van, aki ügyetlen, van, aki ebben lesz jó, van, aki abban, van, aki kézilabdás lesz, van, aki focis, van, aki karatézni fog, van, aki Aikidozni, van, aki metálos lesz, van, aki rocker, van, aki technos lesz, van, aki Justin Bieberes, van, aki Rihannas, van, aki ilyen rajongó lesz, van, aki olyan rajongó, van, aki vegetáriánus/vegán/paleolit diétát fog követni, van, aki mindenevő lesz, van, aki Fideszes vagy Jobbikos lesz (van még ilyen?), van, aki baloldali (van még ilyen is?), van, aki a sört fogja szeretni, van, aki a bort, van, aki egyik telefon társaságra voksol, van, aki a másikra, van, aki biblia hívő lesz, és van, aki egy napon felébred és csak egy halom energiaszipolyozó skatulyát, avagy KAPtárak SzuperTÁRát látja mindezek mögött.

A skatulyázódás hátterében egy sajnálatos és rendkívül káros bomlasztó eszme látszik megbújni, ami úgy hangzik:

DIVIDE ET IMPERA!

Azaz "Oszd meg és uralkodj!"

De tudod, mit? Máris visszavonom előző kijelentésemet. Mi van, ha ez a fajta osztódás és skatulyázódás egyébként egy teljesen természetes, istenadta szerveződési formája az életnek, csupán valakik rájöttek erre és hasznot húznak belőle, azaz a saját malmukra hajtják a vizet ezáltal?

Elmondom, mire gondolok. Az uniformizmus lényege ugye pontosan a KAPtár alapelve, azaz, hogy annak minden "sejtje" ugyanúgy gondolkodik, viselkedik, azaz AZONOSULNAK a Kollektor Tudattal, és annak programjaival, folyamatosan fejlődő, bővülő struktúrájával és abban elfoglalt szerepüket töltik be. Nyilván meglepődnél, ha egyszercsak kinyitsz egy gyufásdobozt és a sok kiszáradt és uniformizált gyufaszál között, mondjuk, egy rügyező kis gallyacskát találsz. Ilyen nem fordulhat elő, hiszen a skatulya, az skatulya, azaz csakis az lehet része az adott "gyűjtő"-nek, aki/ami KÖVETI az alapeszmét. Más szóval, ami nem "gyufa", az nem lehet benne egy gyufás skatulyában, mert nem felelne meg a skatulya alapelvének, nem rezonálna vele.

A KAPtárban megszűnik valójában az EGYÉN, a sokszínűség, és az adott csoportosulás, SZERVeződés minden tagja hűen követi a KAPtár szabályait, átveszi az általa sugallt tulajdonság és viselkedés mintákat. Tehát látszatra, és sajnos a felszín alatt egyre inkább eltűnnek az egyedi színárnyalatok, míg egy idő után a KAPtár hű híve teljesen azonosul vele. Természetesen ez azért nem törvényszerű mégsem, hiszen van, aki jó színészként eljátssza a KAPtár által sugallt vagy elvárt szerepét (például munkahelyén jól helytáll), de azon kívül újra önmagává tud válni, azaz nincs rá olyan mély hatással a Kollektor Tudat, hogy teljesen azonosuljon vele. Nyilván, az ilyen tagokat nem fogja a KAPtár favorizálni és egyre több problémát és akadályt helyez elébük, amennyiben úgy érzékeli, hogy nem támogatja kellően figyelmi/gondolati és érzelmi energiáival.

Viszont még mielőtt azt képzelnénk, hogy ezek a skatulyák, KAPtárak mind gonosz és aljas szándékú energiavámpír entitásokká avanzsált információ-energetikai struktúrák, SZERVek, hadd hívjam fel a következőkre a figyelmedet. Mint azt az előző rész végén is megpendítettem, amit most KAPtárnak vagy Kollektor Tudatnak kezdtem elnevezni, az valójában nem más, mint az a Tudati Gömb, mely akkor teremtődik, amikor kettő vagy több létező UNIFORMitásba kerül, azaz EGY adott témával, eseménnyel, eszmével AZONOSULNI tud.

aramlas

Bár ezt az ábrát egy másik poszthoz készítettem eredetileg, mégis tökéletesen ideillik, legfeljebb Atya-Anya-Fiú szenthármas helyett most képzeljük el azt, hogy két ember egy bizonyos kérdésben, témában UNIÓT alkot. Ha lineárisan tekintem az időt, akkor ugye olybá tűnik, hogy ebben a pillanatban megteremtődik maga az Unió, azaz annak Tudati Gömbje (amit az ábrán nyilván most 2 dimenziós kör jelöl az unión belül). Ez az UNIó lesz valójában az a KAPtár, és KAPocs, ami a két embert ÖSSZEFOGJA, UNIFORMitásban tartja.

Amennyiben az uniót alkotó két ember megszűnik ugyanúgy érezni Uniójuk "tárgya", eszmeisége iránt és nem követik a KAPtár szabályait, elvét, akkor a KAPtár igyekszik még összetartani őket, hiszen ha elválik az őt energetikailag és fizikailag is éltető páros, akkor maga az Unió is felbomlik, elveszíti léte alapját, megszűnik a KAPocs.

Nyilván a két létező által alkotott, teremtett Unió, KAPtár, Tudati Gömb nem olyan erős, mint amit emberek milliói, milliárdjai energizálnak.

Viszont egy nagyon izgalmas sugallatot kaptam az imént, miközben ezt az Unióban való EGYesülést járattam MAGomban. Ennek a "járatásnak" azért volt némi előzménye, ugyanis munkába jövet azon kontempláltam, hogy a teremtés vajon felülről vagy alulról szerveződő-e. Mert lehet így is és úgy is látni, érzékelni, tapasztalni. Aztán rájöttem, hogy ezt csupán az idő illúziója kelti, és valójában ez a látszólag elkülönülő két ellentétes irány EGY ÉS UGYANAZ... amennyiben az időtlenség állapotából tekintek rá. Na, és ezt a hullámot meglovagolva ugye behelyeztem mentális projektoromba az EGYesülés képét, és egy nagyon izgalmas felismeréssel ajándékozott meg a Teremtés ismét.

unio

Mit látsz, ha erre a képre nézel? Na, jó, nem húzlak tovább, elmondom gyorsan. A lényeg, hogy amikor ezt a képet látod, te magad az objektív, külső megfigyelő valójában az időtlenség trónján csücsülsz. Tudod, miért? A következő kérdésemben megleled a választ:

Ez a kép vajon OSZTódást és EGYesülést ábrázol?

Más szóval, szerinted melyik van előbb? Az osztódás vagy az egyesülés? Megint másképp kérdezve, szerinted előbb létezik a KAPtár, a gyűjtő Tudati Gömb és annak mentális struktúráltsága és az vonzza be az azzal egyesülni, azonosulni vágyókat, azaz egy Eszme, egy Idea teremti a "szolgáit", híveit, "sejteit", FELÜLről SZERVeződve, vagy netán ALULról szerveződve azért teremtődik a KAPtár, mert kettő vagy több létező egy nagyobb struktúrát, SZERVet akar alkotni UNIformitásukat felfedezvén?

Vagy netán ez teljesen mind EGY, avagy MINDegy?

De "vesézzük" még picit ezt a kérdést, mert izgalmas dolgok derülhetnek ki számunkra. Gondolkodtál már azon például, hogy az emberi tested mint EGYség és annak SZERVei, struktúrája vajon miként állnak össze efféle EGYséggé, KAPtárrá, azaz mi a KAPocs közöttük? Bizonyára nem úgy lett az ember sem, hogy 100 trillió különálló, egyedi sejt gondolt egyet és UNIformitásra adták a "fejüket", mert úgy fújta őket az éterikus mennyei szellő, aztán nicsak, Képes Tamás KÉPmássá álltak össze.

És mi van, ha a Teremtés valójában maga a SZERVező ERŐ? Mi van, ha a Teremtő Tudat pont ekképp működik, azaz struktúrákba rendez egyedeket, melyekből óriási és szuperstruktúrák, SZERVezetek jönnek létre (élőlények, anyag, bolygók, Naprendszerek, Galaxisok, UNIverzum)? De tudod, mit? Mi van, ha ennek semmi jelentősége a tekintetben, hogy miként tudunk a javunkat szolgálva ellavírozni TUDatosan a KAPtárak által befolyásolt világban?

Sajnálattal vettem észre, hogy ismét hosszúra nyúltam, ezért most az (EGYES)ülést ünnepélyesen berekesztem, és várhatóan egy napra felfüggesztem. Szerintem lesz így is mind elmélkedni és mit emésztgetni. Kívánom, hogy posztom hatására sarkallt gondolataid legyenek számodra ízletes és varázslatos gyümölcsöket termő fák.

Hát nagyon úgy néz ki, hogy... folytatása következik! :)

Szívből jövő szeretettel,

Képes Tamás (Inspirátor)

A bejegyzés trackback címe:

https://tudatbuvar.blog.hu/api/trackback/id/tr4112281123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása